شنبه

اعدام های ارومیه

بامداد سه شنبه شش زندانی متهم به قتل و با مداد شنبه ۲۴ خرداد چهار زندانی متهم به قتل در زندان ارومیه از طریق چوبه دار اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در طی دو روز گذشته ۱۲ زندانی برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند و تنها دو نفر از این زندانیان موفق به جلب رضایت اولیای دم شده و از اعدام نجات یافتند.
خبرگزاری ایسنا در گزارشی تنها به بخشش دو متهم به قتل اشاره کرده است و هیچ اطلاع رسانی در مورد اجرای حکم اعدام ۱۰ تن دیگر نداده است.
پس از روی کار آمدن دولت روحانی و تا پایان اسفند ماه ۴۷۰ نفر در ایران اعدام شدند، افزایش بی‌رویه اعدام‌ها و اعلام آن در رسانه‌های دولتی و مستقل موجی از نگرانی را بدنبال داشته است، اما در طی ماههای اخیر اکثر خبرگزاری‌های وابسته به دولت در رویه‌ای جدید تنها به بخشش محکومان به اعدام پرداخته و از اطلاع رسانی در خصوص اجرای حکم اعدام سرباز می زنند.

دوشنبه

درخواست توقف اجرای حکم اعدام چهار زندانی سنی


سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای نسبت به اجرای مخفیانه‌ی حکم اعدام چهار زندانی اهل تسنن در ایران هشدار داد. حامد احمدی، جمشید دهقانی، کمال مولایی و جهانگیر دهقانی به اتهام "محاربه با خدا" به اعدام محکوم شده‌اند.
به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، چهار زندانی سنی ایرانی قرار است روز یک‌شنبه (۲۵خرداد/۱۵ژوئن) به اتهام محاربه اعدام شوند. این سازمان نام این چهار زندانی را حامد احمدی، جانگیر دهقانی، جمشید دهقانی و کمال مولایی اعلام کرده و از مقامات ایران خواسته است تا اجرای اعدام این افراد را سریعاً متوقف کنند.

پیش از این چند سازمان فعال در زمینه حقوق بشر در ایران از اعتصاب غذای این زندانیان در اعتراض به حکم اعدام‌شان خبر داده بودند.

گزارش عفو بین‌الملل تصریح می‌کند که روز جمعه ۱۳ ژوئن، ۲۳ خرداد به خانواده‌های این زندانیان اجازه داده شده برای آخرین بار پیش از اجرای حکم اعدام با آن‌ها ملاقات کنند. این چهار نفر به قتل ماموستا "ملا محمد شیخ الاسلام" یک روحانی ارشد سنی که با حکومت ایران روابط نزدیکی داشته، متهم هستند.

ملا محمد، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری بود که در شهریور ماه سال ۱۳۸۸ در سنندج توسط افراد ناشناس هدف حمله قرار گرفت و کشته شد.

این متهمان می‌گویند که چند ماه پیش از انجام این ترور توسط نیروهای امنیتی به اتهام "تبلیغ و ترویج مذهب سنت" بازداشت شده بودند.

پنجشنبه

متهم یا محکوم

وحید اصغری، جوان 25 ساله ای که تنها به جرم ابراز عقیده و فعالیت اینترنتی به مرگ محکوم شده است.
او در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ زمانی که قصد داشت برای ارائه پایان‌نامه و فارغ التحصیلی‌اش به هند بازگردد، در فرودگاه امام خمینی توسط مامورين لباس شخصی سپاه پاسداران دستگیر شد.
در اسفند ماه ۱۳۸۷ شبکه سایبری سپاه پاسداران خبر بازداشت وحید اصغری و چند نفر دیگر را به اتهام مدیریت سایت‌های که مخالف دین اسلام عنوان شده بود را اعلام کرد.
وحید اصغری همراه دیگر متهمان پرونده در طول دوره بازداشت متحمل فشارهای جسمی و روحی فراوانی شده و مجبور به اعترافات تلویزیونی علیه خود شده بود. این اعترافات در حالی در شبکه‌های تلویزیونی پخش شده بود که هنوز این متهمان در هیچ دادگاهی محاکمه نشده بودند.

وحید اصغری در ٢۵ آذر ماه ١٣٨٨ طی نامه‌ای به قاضی صلواتی رئیس شعبه ١۵ دادگاه انقلاب اسلامی شرح کاملی از فشارها و شکنجه‌های متحمل شده را بیان کرده است. وی در بخشی از این نامه گفته بود:با چشم بند و دست بند مرا شدیدا به چوب بسته و به ـ حالت ـ کاسه سر و به سمت پائین آویزان کردند، با طناب و دستبند و شلاق و سیلی می زدند. ضربه زدن به شکم و پهلو با پنجه بوکس و گذاشتن چاقو زیر گلویم و روی رگ دستم و تهدید به قتل و تجاوز جنسی چند نفره به من به زور هر چه می خواستند را تلقین می کردند و با وعده و اجبار از من اعتراف غیر واقعی و کذب و امضا و اثر انگشت و نوار مصاحبه ی ویدئویی جعلی بارها گرفتند. در حالی که من فقط متهم بودم.
حکم اعدام وحید اصغری در ۱۸ دی ماه ۱۳۹۰ از سوی قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، صادر و به وی ابلاغ شد.
وی بدلیل اینکه دادرسی خود در دادگاه انقلاب را عادلانه نمی‌دانست و همچنین بدلیل شکنجه‌ای که در دوران بازداشت بر وی اعمال شده بود ۵ بار از رفتن به جلسه دادگاه امتناع می‌کند که آخرین جلسه دادگاه وی روز ۱۹ فروردین ماه سال‌جاری بدون حضور متهم برگزار شد و قاضی با وجود حضور وکیل متهم حاضر به صدور حکم نشد.

دوشنبه

به یاد 59 شهید سال 62




در روز دوازدهم خرداد 1362 مردم مهاباد با یک اعلامیه صادر شده از جانب فرمانداری مواجه شدند که در سطح شهر پخش شده بود،در این اعلامیه اسامی 59 نفر از شهروندان مهابادی قید شده بود که بنا به گفته آن اعلامیه به دلیل وابستگی به گروهکها ی ضد انقلاب اعدام شده بودند. 
فرماندار وقت مهاباد حمید رضا جلایی پوردستور پخش این اعلامیه ها را در سطح شهر داده بود. بیشتر این شهروندان در دو ماه اول سال1362 یعنی فروردین و اردیبهشت دستگیر شده بودند. اتهام آنها وابستگی به گروهها و احزاب سیاسی کرد بود ،اتهامی که هیچ گاه ثابت نشد. چند نفر از آنان در دبیرستان های مهاباد تحصیل می کردند ،یکی از آنان دانش آموز سال دوم دبیرستان ابن سینا در مهاباد بود.
59  نفر از بازداشت شدگان به شهر تبریز انتقال داده می شوند. در تبریز در یک دادگاه چند دقیقه ای همه آنها به اعدام محکوم شده و تیربارن می شوند. دادگاه انقلاب تبریز هماهنگی لازم را با حسین موسوی تبریزی دادستان کل انقلاب کشور انجام داده بود. خبر این اعدام ها 12 خرداد با نقشه قبلی اعلام می شود. هدف از اعلام این خبر ایجاد جو رعب و و حشت در مهاباد بود. خانواده های این قربانیان هرگز نتوانستند محل دفن فرزندان و وابستگان خود راببینند.

اسامی این 59 نفر که‌ اعدام شدند از این قرار است :
 غلامرضا بارزی
 حسن جهانیان
 علی بانه‌یان
 محمد علیالی
 محمد امین صفا
 همایون نیلوفری
 محمود ریزیی
 محمد حسینی
 عباس حسینپور
 کاظم خاتونی
 علی مزنه‌
 عبدالله‌ تحریان
 رحمان رحیمی
 علی گلپرست
 مصطفی عصمتی
 خالق بارزانی
 یوسف ایازی
 کمال چاوشینی
 حسن رحمانیان
 خالد رحیم آذر
 خالد صفایی
 سید ابراهیم احمدی
 محمد مسعودی
 محمد ابوبکری
 وفا الیاسی
 منصور جناح
 محمد امین احمدی
 محمد سلیمی
 فریدون شنگه‌
 علی بازیان
 خضرر رنگین
 ابوبکر شکری
 انشاالله‌ نادری
 هژار کریمی
 کمال کریمی
 کریم ر‌حیمیان
 یوسف حبیب پناه‌
 محمد فارق بازیار
 ابراهیم امینی
 صالح مام ابراهیمی
 شکری نادری
 مصطفی فقری
 علی غواره‌
 علی صلاحی
 ملا حسن لاجوردی
 سلیمان حسن زاده‌
 یوسف حسن زاده‌
 کریم کاوه‌
 سید محمود سید محمودی
 حامد محمود کندو
 حسین کلهری
 عباس یوسفی
 سیامک سقزی
 علی آباده‌
 کامران ظاهر حه‌جازی
 صالح فرهودی
 مقصود محمودی
 احمد کهروبی
 رحمان خضرپور