سه‌شنبه

ویژه...... قتل سردبیر خبرگزاری هرانا......

 صبح امروز پلیس ترکیه، پیکر «سید جمال حسینی» (اسفندیار بهارمس) سردبیر خبرگزاری هرانا و از مسئولان ارشد مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (HRA) را پشت میز کارش و در حالی یافت که ساعاتی پیش جان داده بود.
بر اساس اطلاعاتی که تاکنون به دست ما رسیده است، امروز سه شنبه، چهاردهم مرداد ماه (پنجم آگوست) پلیس ترکیه پیکر بی‌جان سید جمال حسینی (اسفندیار بهارمس) از مسولان ارشد این تشکل را در منزل وی، در پشت میز کارش و در حالی که قطراتی از خون بر صورت و برخی نقاط منزل وی دیده می‌شد، یافت. بر اساس گزارش‌های دریافتی، هنوز از علت مرگ ناگهانی این روزنامه نگار و فعال حقوق بشر اطلاعی در دست نیست اما پلیس ترکیه تحقیقات خود را درباره این موضوع آغاز کرده است که به محض دریافت اطلاعات تکمیلی، شرح ماوقع به استحضار هموطنان گرامی خواهد رسید.
جمال حسینی ۳۴سال داشت و از بنیانگذاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران و نیز مسئول هماهنگی این تشکل بود. وی نقش بسیار برجسته‌ای در پیدایش، رشد و تداوم فعالیت این تشکل در تمامی سالهای فعالیت آن برعهده داشت.

شنبه

اعدام های ارومیه

بامداد سه شنبه شش زندانی متهم به قتل و با مداد شنبه ۲۴ خرداد چهار زندانی متهم به قتل در زندان ارومیه از طریق چوبه دار اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در طی دو روز گذشته ۱۲ زندانی برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند و تنها دو نفر از این زندانیان موفق به جلب رضایت اولیای دم شده و از اعدام نجات یافتند.
خبرگزاری ایسنا در گزارشی تنها به بخشش دو متهم به قتل اشاره کرده است و هیچ اطلاع رسانی در مورد اجرای حکم اعدام ۱۰ تن دیگر نداده است.
پس از روی کار آمدن دولت روحانی و تا پایان اسفند ماه ۴۷۰ نفر در ایران اعدام شدند، افزایش بی‌رویه اعدام‌ها و اعلام آن در رسانه‌های دولتی و مستقل موجی از نگرانی را بدنبال داشته است، اما در طی ماههای اخیر اکثر خبرگزاری‌های وابسته به دولت در رویه‌ای جدید تنها به بخشش محکومان به اعدام پرداخته و از اطلاع رسانی در خصوص اجرای حکم اعدام سرباز می زنند.

دوشنبه

درخواست توقف اجرای حکم اعدام چهار زندانی سنی


سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای نسبت به اجرای مخفیانه‌ی حکم اعدام چهار زندانی اهل تسنن در ایران هشدار داد. حامد احمدی، جمشید دهقانی، کمال مولایی و جهانگیر دهقانی به اتهام "محاربه با خدا" به اعدام محکوم شده‌اند.
به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، چهار زندانی سنی ایرانی قرار است روز یک‌شنبه (۲۵خرداد/۱۵ژوئن) به اتهام محاربه اعدام شوند. این سازمان نام این چهار زندانی را حامد احمدی، جانگیر دهقانی، جمشید دهقانی و کمال مولایی اعلام کرده و از مقامات ایران خواسته است تا اجرای اعدام این افراد را سریعاً متوقف کنند.

پیش از این چند سازمان فعال در زمینه حقوق بشر در ایران از اعتصاب غذای این زندانیان در اعتراض به حکم اعدام‌شان خبر داده بودند.

گزارش عفو بین‌الملل تصریح می‌کند که روز جمعه ۱۳ ژوئن، ۲۳ خرداد به خانواده‌های این زندانیان اجازه داده شده برای آخرین بار پیش از اجرای حکم اعدام با آن‌ها ملاقات کنند. این چهار نفر به قتل ماموستا "ملا محمد شیخ الاسلام" یک روحانی ارشد سنی که با حکومت ایران روابط نزدیکی داشته، متهم هستند.

ملا محمد، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری بود که در شهریور ماه سال ۱۳۸۸ در سنندج توسط افراد ناشناس هدف حمله قرار گرفت و کشته شد.

این متهمان می‌گویند که چند ماه پیش از انجام این ترور توسط نیروهای امنیتی به اتهام "تبلیغ و ترویج مذهب سنت" بازداشت شده بودند.

پنجشنبه

متهم یا محکوم

وحید اصغری، جوان 25 ساله ای که تنها به جرم ابراز عقیده و فعالیت اینترنتی به مرگ محکوم شده است.
او در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ زمانی که قصد داشت برای ارائه پایان‌نامه و فارغ التحصیلی‌اش به هند بازگردد، در فرودگاه امام خمینی توسط مامورين لباس شخصی سپاه پاسداران دستگیر شد.
در اسفند ماه ۱۳۸۷ شبکه سایبری سپاه پاسداران خبر بازداشت وحید اصغری و چند نفر دیگر را به اتهام مدیریت سایت‌های که مخالف دین اسلام عنوان شده بود را اعلام کرد.
وحید اصغری همراه دیگر متهمان پرونده در طول دوره بازداشت متحمل فشارهای جسمی و روحی فراوانی شده و مجبور به اعترافات تلویزیونی علیه خود شده بود. این اعترافات در حالی در شبکه‌های تلویزیونی پخش شده بود که هنوز این متهمان در هیچ دادگاهی محاکمه نشده بودند.

وحید اصغری در ٢۵ آذر ماه ١٣٨٨ طی نامه‌ای به قاضی صلواتی رئیس شعبه ١۵ دادگاه انقلاب اسلامی شرح کاملی از فشارها و شکنجه‌های متحمل شده را بیان کرده است. وی در بخشی از این نامه گفته بود:با چشم بند و دست بند مرا شدیدا به چوب بسته و به ـ حالت ـ کاسه سر و به سمت پائین آویزان کردند، با طناب و دستبند و شلاق و سیلی می زدند. ضربه زدن به شکم و پهلو با پنجه بوکس و گذاشتن چاقو زیر گلویم و روی رگ دستم و تهدید به قتل و تجاوز جنسی چند نفره به من به زور هر چه می خواستند را تلقین می کردند و با وعده و اجبار از من اعتراف غیر واقعی و کذب و امضا و اثر انگشت و نوار مصاحبه ی ویدئویی جعلی بارها گرفتند. در حالی که من فقط متهم بودم.
حکم اعدام وحید اصغری در ۱۸ دی ماه ۱۳۹۰ از سوی قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، صادر و به وی ابلاغ شد.
وی بدلیل اینکه دادرسی خود در دادگاه انقلاب را عادلانه نمی‌دانست و همچنین بدلیل شکنجه‌ای که در دوران بازداشت بر وی اعمال شده بود ۵ بار از رفتن به جلسه دادگاه امتناع می‌کند که آخرین جلسه دادگاه وی روز ۱۹ فروردین ماه سال‌جاری بدون حضور متهم برگزار شد و قاضی با وجود حضور وکیل متهم حاضر به صدور حکم نشد.

دوشنبه

به یاد 59 شهید سال 62




در روز دوازدهم خرداد 1362 مردم مهاباد با یک اعلامیه صادر شده از جانب فرمانداری مواجه شدند که در سطح شهر پخش شده بود،در این اعلامیه اسامی 59 نفر از شهروندان مهابادی قید شده بود که بنا به گفته آن اعلامیه به دلیل وابستگی به گروهکها ی ضد انقلاب اعدام شده بودند. 
فرماندار وقت مهاباد حمید رضا جلایی پوردستور پخش این اعلامیه ها را در سطح شهر داده بود. بیشتر این شهروندان در دو ماه اول سال1362 یعنی فروردین و اردیبهشت دستگیر شده بودند. اتهام آنها وابستگی به گروهها و احزاب سیاسی کرد بود ،اتهامی که هیچ گاه ثابت نشد. چند نفر از آنان در دبیرستان های مهاباد تحصیل می کردند ،یکی از آنان دانش آموز سال دوم دبیرستان ابن سینا در مهاباد بود.
59  نفر از بازداشت شدگان به شهر تبریز انتقال داده می شوند. در تبریز در یک دادگاه چند دقیقه ای همه آنها به اعدام محکوم شده و تیربارن می شوند. دادگاه انقلاب تبریز هماهنگی لازم را با حسین موسوی تبریزی دادستان کل انقلاب کشور انجام داده بود. خبر این اعدام ها 12 خرداد با نقشه قبلی اعلام می شود. هدف از اعلام این خبر ایجاد جو رعب و و حشت در مهاباد بود. خانواده های این قربانیان هرگز نتوانستند محل دفن فرزندان و وابستگان خود راببینند.

اسامی این 59 نفر که‌ اعدام شدند از این قرار است :
 غلامرضا بارزی
 حسن جهانیان
 علی بانه‌یان
 محمد علیالی
 محمد امین صفا
 همایون نیلوفری
 محمود ریزیی
 محمد حسینی
 عباس حسینپور
 کاظم خاتونی
 علی مزنه‌
 عبدالله‌ تحریان
 رحمان رحیمی
 علی گلپرست
 مصطفی عصمتی
 خالق بارزانی
 یوسف ایازی
 کمال چاوشینی
 حسن رحمانیان
 خالد رحیم آذر
 خالد صفایی
 سید ابراهیم احمدی
 محمد مسعودی
 محمد ابوبکری
 وفا الیاسی
 منصور جناح
 محمد امین احمدی
 محمد سلیمی
 فریدون شنگه‌
 علی بازیان
 خضرر رنگین
 ابوبکر شکری
 انشاالله‌ نادری
 هژار کریمی
 کمال کریمی
 کریم ر‌حیمیان
 یوسف حبیب پناه‌
 محمد فارق بازیار
 ابراهیم امینی
 صالح مام ابراهیمی
 شکری نادری
 مصطفی فقری
 علی غواره‌
 علی صلاحی
 ملا حسن لاجوردی
 سلیمان حسن زاده‌
 یوسف حسن زاده‌
 کریم کاوه‌
 سید محمود سید محمودی
 حامد محمود کندو
 حسین کلهری
 عباس یوسفی
 سیامک سقزی
 علی آباده‌
 کامران ظاهر حه‌جازی
 صالح فرهودی
 مقصود محمودی
 احمد کهروبی
 رحمان خضرپور

یکشنبه

اردیبهشت سیاه . ماهی که در آن متولد شده ام چرا اینگونه سیاه و نگون بخت شده است.

در اردی‌بهشت ماه سال ۱۳۹۳ نیز، نقض سیستماتیک حقوق بشر در کشور، کمافی‌السابق ادامه یافت و یکی پس از دیگری اعدامها ادامه دارد /


پیرامون صدور و یا تایید احکام اعدام برای زندانیان با اتهام محاربه که معمولاً به طور ماهانه مواردی در میان است، در ماه گذشته محمد کیوان کریمی، امجد صالحی و امید پیوند، ۳ زندانی عقیدتی اهل سنت، محبوس در سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج، به اعدام محکوم شدند. اتهام نامبردگان، محاربه عنوان شده است.

هم‌چنین سیدهادی حسینی و صدیق محمدی دو زندانی اهل‌سنت کرد محبوس در زندان قزل‌حصار که قبلاً حکم اعدامشان در دیوان عالی کشور نقض شده بود، بدون دادگاهی مجدد به اعدام محکوم و حکم قطعی به اجرای احکام فرستاده شده است.

حکم اعدام علی چبیشاط و سیدخالد موسوی دو زندانی عرب اهوازی نیز در دیوان عالی کشور به تایید رسید. این دو نفر به همراه چند نفر دیگر در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۱ توسط اداره‌ی اطلاعات شوش دستگیر شده و پس از ماه‌ها تحت فشارهای جسمی و روانی در بازداشتگاه اطلاعات اهواز مجبور به «اعترافات» اجباری شده‌اند. اتهام این افراد محاربه از طریق بمب گذاری در مسیر لوله‌ی گاز اعلام شده است.

مضاف بر این موارد اسماعیل کهرم، مشاور رئیس سازمان محیط زیست در ایران می‌گوید که حکم اعدام چهار محیط‌‌بان که در زندان ‌های یاسوج، بهبهان و کرمان زندانی هستند، توسط دادگاه‌های تجدیدنظر تایید شده است.


در اردی‌بهشت ماه و بر اساس مستندات به دست آمده، ثابت شد که دو مورد از احکام اعدامی که پیش‌تر توسط دادگاه‌های انقلاب صادر شده است، برای متهمینی که کم‌تر از ۱۸ سال سن داشته‌اند، بوده است. برزان نصرالله ‌زاده زندانی اهل‌سنت محکوم به اعدام در هنگام بازداشت زیر سن قانونی بوده و صدور حکم اعدام برای وی غیرقانونی است. برزان نصرالله‌زاده فرزند محمدسلیم که در تاریخ ۸ خردادماه ۱۳۸۹ در شهر سنندج بازداشت و سپس از سوی شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه‌ای به اعدام محکوم شد، در هنگام بازداشت ۱۷ سال و ۵ ماه سن داشته است. مورد دوم مربوط به بهرام احمدی زندانی اهل‌سنت کرد که در تاریخ ۷ دی ماه ۹۰ اعدام شد، می‌باشد. وی هنگام بازداشت زیر ۱۸ سال سن داشته است.

جدا از اجرای متعدد احکام اعدام برای زندانیان عادی، امید پیری، علی دهمرده و ایمان گلوی، سه تن از متهمین قتل دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زابل و همکارانش هم در ملاءعام اعدام شدند.

دوشنبه

انتقال ۸ زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام

۸ زندانی در زندان رجایی شهر کرج که به اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده‌اند جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روز یک‌شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۸ تن از زندانیان متهم به قتل در زندان رجایی شهرکرج جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.
محسن مرزبان و جلال آذرمهر نام دو تن از زندانیانی بود که از بند ۱ زندان رجایی شهر به منظور اعدام منتقل شدند.
همچنین ۲ زندانی از بند ۲ (معروف به دارالقرآن) و ۴ زندانی از بند ۳ این زندان به سلول انفرادی منتقل شدند تا طی روزهای آینده حکم اعدام در موردشان به اجرا درآید.
یک منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: «حکم این افراد سحرگاه دوشنبه یا سه‌شنبه به مورد اجرا درخواهد آمد.»

شنبه

حمله به زندانیان بند ٣٥٠ زندان اوین تهران

گزارش‌گران بدون مرز حمله به زندانیان بند ٣٥٠ زندان اوین را محکوم می‌کند و خواهان تضمین سلامت و امنیت زندانیان عقیدتی است


در ساعت نه صبح ٢٧ فروردین عملیات بازرسی اتاق‌‌های زندانیان بند ٣٥٠ زندان اوین با حضور نزدیک به صد مامور پلیس با لباس ضد شورش، و پاسداران انقلاب اسلامی و ماموران وزارت اطلاعات با لباس شخصی آغاز شد.
به گفته خانواده‌ها زندانیان اوین، برخی از زندانیان خواهان حضور در اتاق‌های خود به هنگام بازرسی برای حفاظت از وسائل خود بودند. پاسخ مسوولان به اعتراض این زندانیان، به بازرسی غیر معمول و همراه با شکستن و آسیب رساندن به وسائل زندانیان، اعمال خشونتی بی سابقه‌ی بود. بسیاری از زندانیان و در این میان برخی از روزنامه نگاران و وب‌نگاران زندانی از جمله محمد صدیق کبودوند،حسین رونقی ملکی،محمد داوری،سعید متین پور، سیامک قادری، سعید حایری یاشاردارالشفا و همچنین وکلای مدافع حقوق بشر عبدالفتاح سلطانی و هوتن دولتی فعال حقوق کارگران بهنام ابراهیم زاده و بیش از بیست زندانی عقیدتی دیگر به شکل وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به سلول‌های انفرادی و در بند ٢٤٠ منتقل شدند.
رضا معینی مسوول دفتر ایران و افغانستان سازمان در این باره اعلام کرد «رژیم تهران هیچ قانونی را رعایت نمی‌کند! نه قوانین بین‌المللی و نه حتا قوانین اسلامی خود را. خشونت مقامات جمهوری اسلامی علیه زندانیان اقدامی غیر انسانی و بیشرمانه است. اقدامی است برای تنبیه قهرمانانی که علیرغم سرکوب و ستمی که در این سال‌ها بر آن‌ها رفته است هنوز مقاومت می‌کنند. همچنین هشداری‌ست به جامعه مدنی ایران که همچنان خواست آزادی و دمکراسی را فریاد می‌زند.
« ما نیز همچون خانواده‌های زندانیان به ویژه زندانیان انتقال داده شده به سلول‌های انفرادی به شدت نگران هستیم و خواهان تضمین سلامت و امنیت زندانیان عقیدتی در ایران از سوی مسئولان نظام جمهوری اسلامی هستیم.
«ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و احمد شهید گزارش‌گر ویژه شورای حقوق بشر، باید به فوریت برای حفاظت از جان زندانیان عقیدتی و روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران زندانی دخالت کنند.»
، غلامحسین اسماعیلی رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی، در گفتگو با خبرگزاری ایلنا خبرهای انتشار یافته در این باره را "دروغ و شایعه پراکنی سایت‌های معاند» اعلام کرد و آن‌ها را تکذیب کرده است.
اما بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی گزارش‌گران بدون مرز این حمله از سوی برخی از مسوولان دستگاه قضایی، اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات، هماهنگ و طرح ریزی شده است. حضور برخی از چهرهای این سه نهاد در کنار گارد ضد شورش در حمله به بند ٣٥٠ تصادف نبود

دوشنبه

اعدام شاعر خوزستانی محکوم شد!

ماریان فریزر، رییس کمیته نویسندگان زندانی انجمن بین‌المللی قلم، در بیانیه‌ای که در وب‌سایت این انجمن منتشر شده است اعلام کرد: ما این اعدام را که شدیدترین نقض حق زندگی این شاعر است محکوم می‌کنیم.
وی افزود: افزون بر این، نگرانی‌های جدی وجود دارد مبنی بر این‌که هاشم شعبانی را برای گرفتن "اعترافاتی" که در تلویزیون دولتی نشان داده شد پس از بازداشت شکنجه کرده‌باشند و بر این اساس محاکمه او کاملاً ناعادلانه انجام شده‌است.
هاشم شعبانی‌نژاد که از او با نام هاشم شعبانی نیز یاد می‌شود پس از انتقال از زندان کارون اهواز به مکانی نامعلوم، روز پنجم بهمن به همراه معلمی از اهالی رامشیر به نام هادی راشدی، به اتهام "محاربه با خدا" و "فساد فی‌الارض"، اعدام شد.
انجمن جهانی قلم یا پن یا پن بین‌الملی: International PEN نهادی است غیرسیاسی و غیردولتی که اعضای آن را صاحب‌قلمان کشورهای مختلف جهان تشکیل می‌دهند. این نهاد هدف خود را "گرد هم آوردن نویسندگانی که دلبسته ارزش‌هایی نظیر آزادی، تساهل و صلح هستند" می‌داند.
انجمن جهانی قلم در تاریخ ۶ اکتبر ۱۹۲۱ میلادی توسط کاترین ایمی داوسن اسکات، در لندن بنیان گذاشته شد.
همچنین در ارتباط با اعدام هاشم شعبانی‌نژاد نهاد حقوق بشری "عدالت برای ایران" هاشم شعبانی را از "موسسان یا فعالان موسسه علمی-فرهنگی الحِوار" توصیف می‌کند.
این در حالی ست که دیوان عالی ایران حکم اعدام این افراد را روز ۲۰دی ۱۳۹۱ تایید کرد و افراد یادشده نیز در اعتراض به این حکم روز دوم مارس ( ۱۲ اسفند ) اعتصاب غذای "خشک" خود را آغاز کردند.
به نوشته انجمن بین‌المللی قلم، تمامی این افراد در ۹ ماه از دوره بازداشت خود از دسترسی به وکیل محروم بودند و گزارش‌هایی نیز از شکنجه و بدرفتاری با آنها در زندان منتشر شده‌است.
به نوشته بیانیه سایت "عدالت برای ایران"، الحوار به معنای گفت‌وگو است و نام آن الهام گرفته از سیاست‌های دولت خاتمی در مورد ترویج گفت‌وگوی تمدن‌ها بود. این موسسه، یک گروه ثبت شده در سازمان ملی جوانان بوده که در سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴، همایش و شب‌های شعر به زبان عربی و کلاس‌های آموزشی و هنری برای جوانان عرب شهر رامشیر برگزار می‌کرده‌است.
پیش از این در جهت محکومیت هاشم شعبانی‌نژاد و هادی راشدی "اعترافاتی" در پرس‌تی‌وی، شبکه انگلیسی‌زبان دولتی ایران، پخش شده که در آن این دو فرد به "عضویت در گروه‌های مسلح مخالف مورد حمایت معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی"، "اعتراف" کرده بودند.

سه‌شنبه

اعدام های روبه فزونی ایران



سازمان عفو بین الملل گزارش داده که از ابتدای سال میلادی جاری تا کنون ۴۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند.
بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل تنها در یک هفته گذشته ۳۳ نفر در ایران اعدام شده‌اند.
به گفته این سازمان، از اول ژانویه ۲۰۱۴ (۱۱ دی ماه) اعدام ۲۱ نفر به‌صورت رسمی توسط حکومت ایران اعلام شده است و گزارش‌های موثق هم اعدام ۱۹ نفر دیگر را تایید می‌کند که در مجموع شمار اعدام‌ها از ابتدای سال جاری میلادی را به ۴۰ مورد می‌رساند.
احکام بیشتر اعدام‌ شدگان در ارتباط با پرونده های مواد مخدر صادر شده بود.
حسیبه حاج صحرایی، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل در این‌باره می‌گوید: "شمار زیاد اعدامیان ایران در این ماه نگران کننده است. در حالیکه ایران شمار اعدام ها را افزایش داده، تلاش این کشور برای تغییر وجهه بین المللی خود بی‌معناست."
خانم صحرایی از ایران خواسته است که هرچه سریع‌تر مجازات اعدام را ملغی کند.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید از ابتدای سال جاری میلادی دست‌کم یک حکم اعدام در تاریخ ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) در سیرجان، استان کرمان، در ملاء عام اجرا شده است.
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران آمار سرانه اعدام سالیانه بیش از هر کشور دیگری در جهان است. در سال ۲۰۱۳ بیش از ۴۰۲ نفر در ایران اعدام شدند که ۵۳ مورد از این اعدام‌ها در ملاء عام بوده است.
براساس آمار سال ۲۰۱۱ این کمپین، جمهوری اسلامی در آن سال ۶۰۰ نفر را اعدام کرد که از نظر کثرت اعدام‌ها در جهان، در رده دوم پس از جمهوری خلق چین با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون جمعیت قرار داشت و گفته شده است که ۸۱ درصد از این اعدام‌ها به جرایم مرتبط با مواد مخدر، از جمله استفاده شخصی از این مواد ارتباط داشته است.

دوشنبه

احتمال افزایش اعدام ها در ایران

سازمان ملل متحد از افزایش اخیر اعدام ها در ایران ابراز نگرانی کرد.
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با صدور بیانیه ای از ایران خواست آنچه «افزایش ناگهانی» اعدام از طریق به دار زدن در این کشور خوانده را متوقف کند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید گزارش ها نشان می دهد دست کم ۴۰ نفر تنها طی دو هفته اول ماه ژانویه به دار آویخته شدند.
این دفتر می گوید در مجموع ۶۲۵ نفر در سال ۲۰۱۳ در ایران اعدام شدند که برخی از آنها زندانیان سیاسی و برخی نیز متهمان پرونده های مرتبط با قاچاق مواد مخدر بوده اند.
پیشتر سازمان های حقوق بشری از افزایش اعدام ها در ایران ابراز نگرانی کرده بودند.
تهران هنوز به بیانیه روز چهارشنبه سازمان ملل متحد واکنشی نشان نداده است. اما در گذشته، آیت الله لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران و برادرش جواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر همین قوه بارها از روند اعدام ها در ایران دفاع کرده اند. آنان همچنین می گویند ایران زندانی سیاسی ندارد.
کریستون هینز، یک گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد گفت این نگرانی عمیق وجود دارد که ایران افراد را به خاطر جرائمی اعدام می کند که تحت قوانین بین المللی، آنها «جرائم بسیار جدی» قلمداد نمی شوند.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور ایران نیز به صدای آمریکا گفت در مورد عادلانه بودن احکام صادر شده اعدام نگرانی هایی وجود دارد. او گفت اولین نگرانی حق ضعیف دادرسی در این پرونده ها است. او گفت بزرگترین نگرانی مربوط به گزارش های اخذ اعترافات اجباری است و دادگاه نیز امکانی برای دفاع برای متهم نمی گذارد.
اوایل ماه جاری میلادی، سازمان عفو بین الملل از ایران خواست اعدام ها را متوقف کند و به آنچه اعدام های «مخفیانه» خواند، پایان دهد.
سازمان دیده بان حقوق بشر نیز خواستار توقف اعدام ها در ایران شد و گفت اعدام ها با یک نرخ بالا ادامه یافته است.
در ماه نوامبر وزیر امورخارجه ایران به روزنامه لوموند فرانسه گفت کسی به خاطر مسائل سیاسی در ایران اعدام نشده است. او دستگاه قضایی ایران را «مستقل» توصیف کرد اما گفت ایران می تواند بهتر از وضعیت کنونی عمل کند.